Yoga tegen (werk)stress

Het is jammer om te zeggen, maar werken geeft ons al eens stress . En niet werken … ook. 🙂

Toen de coronacrisis uitbrak (en maar bleef duren), werd dit allemaal nog veel duidelijker. Mensen konden plots niet meer werken, moesten minder gaan werken of werden verplicht om telewerk te doen.

Zo’n toestanden wegen duidelijk zwaar . De angst en onzekerheid die zo’n crisis met zich meebrengt op vlak van algemene gezondheid en werkgelegenheid, zorgen om te beginnen voor veel stress . Bovendien is het flink wennen om de grens tussen werk en privé te zien vervagen. Mensen worden de eentonigheid beu, missen het contact met de collega’s en geven aan veel minder te bewegen dan wanneer ze op locatie werken. Dat heeft een groot effect op de mentaal-emotionele gezondheid van menig werknemer. Of kort gezegd: ze hebben het er erg moeilijk mee. Hopelijk hebben bedrijven en organisaties genoeg mogelijkheden om hun werknemers te ondersteunen bij die mentale uitdagingen . Want telewerk is allicht een blijvertje.

Gelukkig is er dan yoga.

En gelukkig zijn er dan digitale programma’s, waarmee alles op afstand kan. Ik combineer deze twee graag voor bedrijven.

Via videotools zoals Jitsi Meet, Microsoft Teams, Google Meet, Zoom en andere online vergadermethodes bied ik livestream yogasessies aan tijdens de middagpauze, na het werk of op een ander moment waarop het werknemers het beste uitkomt. Ik richt me daarbij niet enkel op de fysieke houdingen (asana’s), maar heb ook veel aandacht voor ademhaling en focus , en laat mensen al eens kennismaken met een streepje filosofie . Ik geef hen immers graag iets waar ze ook aan hun computer mee verder kunnen . Niet iedereen heeft namelijk de kans om geregeld een ‘Downward Facing Dog/Adho Mukha Svanasana’ uit te voeren, maar iedereen kan zich wel een paar seconden of minuten op zijn ademhaling, gedachten en/of gevoelens concentreren . Daar zit het succes van livestream yogalessen. Even de focus verleggen , op een gezonde manier in beweging zijn en dankzij ademhalingstechnieken het stresshormoon doen dalen … dat is wat ik te bieden heb.

Bovendien is dit niet iets dat enkel in crisistijden van toepassing is. Het hoeft zelfs niet altijd vanop afstand! Ik kom dan ook graag ter plaatse om bedrijfsyoga te geven.

Daarnaast organiseer ik samen met mijn zus de Mindful Day , zowel openbaar als voor bedrijven en organisaties. Klik hier voor meer informatie.

Bedrijven en organisaties die daarin interesse hebben, mogen contact opnemen!

Scroll naar top