Yoga tegen (werk)stress

Het is jammer om te zeggen, maar werken geeft ons al eens stress. Niet enkel mentale onrust door hoge werkdruk, strakke deadlines en interpersoonlijke confrontaties, maar ook fysieke spanning door (te) lang in dezelfde ongezonde houding te zitten. Zeker sinds het (verplichte?) telewerk meer ingeburgerd is geraakt en de collegiale babbeltjes aan de koffiemachine dus geen deugddoende pauze meer bieden, werken mensen langer door zonder onderbrekingen. Bovendien is het soms nog een uitdaging om de grens tussen werk en privé te trekken, wat weer stress in de hand werkt. Nek-, schouder- en rugklachten zijn samen met hoofdpijn en vermoeide ogen de eerste tekenen van wat kan eindigen in langdurige ziekte.

Gelukkig is er dan yoga.

Het kan heerlijk deugd doen om tijdens de middagpauze een (half) uurtje te rekken en te strekken, te draaien en te kronkelen en zelfs heel even ondersteboven te hangen. Ik richt me echter niet enkel op de fysieke houdingen (asana’s), maar heb ook veel aandacht voor ademhaling en focus. Ik geef mensen immers graag iets waar ze ook aan hun computer mee verder kunnen. Niet iedereen heeft namelijk de kans om geregeld een ‘Downward Facing Dog’ uit te voeren, maar iedereen kan zich wel een paar seconden of minuten op zijn ademhaling, gedachten en/of gevoelens concentreren. Daar zit het succes van bedrijfsyogalessen: even de focus verleggen , op een gezonde manier in beweging zijn en dankzij ademhalingstechnieken het stresshormoon doen dalen.

Voor yoga is het aangeraden om makkelijke kledij te dragen en een grote zaal ter beschikking te hebben. Ook yogamatjes, maar die kan ik ook voor je meebrengen. En voor de thuiswerkers zijn er tal van digitale programma’s, waarmee alles op afstand kan.

Ik geef yoga zowel ter plaatse in het bedrijf als via livestream.

Contacteer mij voor een offerte.

Klik hier voor alle andere formules op maat van jouw bedrijf.

Scroll naar boven