Yoga

Wat wij in het westen kennen als ‘yoga’, zijn de fysieke houdingen, bewegingen en oefeningen. Maar eigenlijk heet dat asana’s. Yoga is dus zoveel meer dan jezelf in ingewikkelde bochten wringen.

Yoga is een filosofie, ontstaan in India. Het is een manier van denken en doen: van leven dus. Wat betreft de asana’s, zijn er verschillende yogastijlen, van heel dynamisch tot erg rustig. Aan jou om die stijl eruit te kiezen die jou ligt.

In mijn lessen maak je kennis met Hatha yoga. Hatha is de moeder der yoga-stijlen: de oeryoga waarop alle andere vormen gebaseerd zijn. Zonder veel franjes leer je hier de pure yogahoudingen, zoals de ‘strijders’, maan- en zonnegroeten, voor- en achterwaartse strekkingen, heupopeners … Concentratie en ademhaling helpen je om dieper in deze poses te gaan. Het doel van Hatha? Meer stabiliteit en soepelheid verwerven in je doen (lichaam), denken (geest) en voelen (ziel), zodat energie vrij kan stromen. Evenwicht is hier het codewoord: je balanceert op de uitdagende koord tussen actie en ontspanning, kracht en flexibiliteit, dynamiek en bewustzijn.

Yoga is een pad. Wie dichtbij zichzelf blijft, kan ver geraken.

Praktische informatie over mijn lessen vind je hier.
Zoek jij nog een lesgeefster Hatha yoga of wil je graag ergens een sessie organiseren? Contacteer me!

Scroll naar boven