Wilde ideeën uitvoeren? Ik leer het van mijn baas!

Namasté

 

Ik moest deze week denken aan een quote die ik in april al eens aanhaalde. Het is een lange quote van Elizabeth Gilbert, de auteur van Eat Pray Love. Ik haal het stukje eruit, waar ik moest aan denken:

„If you accept everyone you meet along the way as a teacher, the truth will not be withheld from you.”

Alles wat je overkomt in het leven en iedereen die je onderweg ontmoet, kan jou iets leren op gelijk welke manier. Het is een credo waarop ook in de ashram geregeld gehamerd werd en ik moest er deze week opnieuw aan denken, dankzij Mieke (mijnen baas 😉 ).

 

Wild idee à la minute

Mieke was een kijkje gaan nemen op mijn website en had hier zien staan: ‘Heb jij een wild idee? Contacteer mij!’. En blijkbaar heeft ons Mieke een hele voorraad aan wilde ideeën of fabriceert ze die net als haar gerechten gewoon à la minute. Het begon met „We kunnen misschien hier in Miemuze eens een yoga-avond organiseren?” en het eindigde nauwelijks een kwartier later met een eventpagina op Facebook: Yoga&Dinner@Miemuze. Op amper vijftien minuten had deze mompelende vraag over een vaag idee zich gemanifesteerd in een sprankelende realiteit met concrete datum, uren, menu en ingrediënten. Wow!

 

Twijfelaar op het gemak

Natuurlijk was ik enthousiast over haar idee. Als er iets te organiseren valt, ben ik erbij! Maar toen orkaan Mieke passeerde, kon ik enkel uitbrengen: „Daar moet ik precies op mijn gemak eens verder over nadenken.” Ik dacht dat ik van het ondernemende type was. Dat ik bruiste van de ideeën en ze (na wat denkwerk) in de realiteit zette. Miss Initiative is my middle name, nietwaar? Maar Mieke deed me onomwonden inzien dat ik eigenlijk nog altijd een grote twijfelaar ben. Door te zijn wie ze is en te doen wat ze doet, toonde ze me dat ik eerder het voorzichtige type ben, dat eerst alles op een rijtje moet zetten vooraleer ze tot actie over gaat. Dat is op zich niet verkeerd, het heeft zijn voordelen. Maar de reden voor die twijfel is allicht … onzekerheid. What if I fall?

 

Mieke vliegt

Onzekerheid was Mieke deze week compleet vreemd. Ze had een goed idee en ze zette dat onmiddellijk in de wereld. Haar ogen fonkelden, ze huppelde bijna door de zaak en vertelde al meteen aan de aanwezige klanten wat er te gebeuren stond. “What if I fall?” kwam niet in haar op. Eerder: “What if I fly?!” Niet twijfelen, gewoon ervoor gaan! Vliegen! Die klinkt het niet dan botst het-mentaliteit staat haar prachtig. En daar kan ik dus nog iets van leren. Dit levensmotto laat zich samenvatten in een quote van de Amerikaanse kokkin Julia Child, ook wel The French Chef genoemd. Mieke liet hem vereeuwigen in een tattoo:

“The only real stumbling block is fear of failure. In cooking you’ve got to have a what-the-hell attitude.”

Ik vervang het woord ‘cooking’ graag door ‘life’. Want eigenlijk moeten we het allemaal niet te serieus zien en ons wat vaker de vraag stellen hoe erg de gebeurtenis, waarvan we zonet een drama gemaakt hebben, nu eigenlijk werkelijk is. Ik werk alvast in goed gezelschap om hierop te oefenen.

 

Yoga & dinner

En met datzelfde prettig gestoorde gezelschap organiseer ik dus op woensdag 14 november Yoga&Dinner@Miemuze. Om 18.30u start ik een vriendelijke yogasessie die voor iedereen haalbaar is. Breng indien mogelijk je eigen matje mee. En om 20u genieten we allemaal samen van Miekes creaties, geïnspireerd op de Indiase keuken (i.s.m. Bio Shop Bornem). De plaatsen zijn beperkt tot twaalf, dus wees er snel bij. De prijs is €25p.p. en inschrijven kan via een mailtje naar info@miemuze.be of bel naar 03/345.63.60.

 

Tot dan!

2 gedachten over “Wilde ideeën uitvoeren? Ik leer het van mijn baas!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven