What’s in a name?

Mijn naam is Grete – met een ‘e’ achteraan.”

Op die manier stel ik mezelf altijd voor, dus doe ik het hier niet anders. Mensen vinden mijn naam blijkbaar moeilijk. Of niet mooi, dat kan ook! Ze verkiezen Greet, Gretel, Greta, Greetje, Griet… Stuk voor stuk prachtige namen, maar dus niet de mijne. In combinatie met mijn familienaam Flies wordt het vaak al helemaal bijzonder: Greet De Vlies is zowat het meest voorkomende alternatief dat mensen ervan maken, al werd het ook al een keer Felice Greppe! (Ik heb nog altijd spijt dat ik de briefomslag met dat bewijsmateriaal niet bijgehouden heb.)

Doorheen de jaren heb ik me alle kleuren van de regenboog geërgerd aan al die misverstanden en vergissingen, want e-mails (en soms ook post) kwamen daardoor niet aan. Maar ik heb geleerd dat je van je ‘zwaktes’ je sterktes moet proberen te maken, dus ben ik erg blij dat ik een manier gevonden heb om mijn ietwat aparte naam (volgens Facebook ben ik de enige in de wereld! De wereld van Facebookers welteverstaan…) constructief te gebruiken. Wanneer je mijn naam in het Engels uitspreekt en vervolgens vertaalt, kom je op ‘Grete Vliegt’ (of Grete Vliegen, maar om begrijpelijke redenen heb ik deze vertaling even genegeerd). Als naam voor deze blog vond ik dit een mooie vlag die een brede lading perfect kan dekken:

  • Om te beginnen vlieg ik al eens letterlijk naar een ander land, van waaruit ik graag verslag uitbreng aan het thuisfront.
  • Daarnaast ben ik iemand die graag ergens invliegt: van een nieuwe uitdaging of een impulsief idee tot een swingend feestje of een pastaschotel met véél kaassaus.
  • Ik heb al van heel veel dingen eens geproefd, omdat ik het fijn vind nieuwe ervaringen op te doen. Dus zoals vlinders en bijen van bloem tot bloem vliegen, fladder ik graag van het ene initiatief en probeersel naar de andere ervaring en samenwerking.
  • Ik hou er ook van mijn gedachten alle kanten uit te laten zweven, verschillende perspectieven te onderzoeken en daar vervolgens eens rustig over na te denken. (‘Jij denkt teveel na.’ kreeg ik al héél vaak als commentaar.)
  • En ten slotte zie ik ze ook geregeld eens vliegen.

Wat ‘ze’ zijn? Dat lees je op deze blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven