Stoelyoga

Yoga heeft een positieve invloed op lichaam en geest en bij stoelyoga is dat niet anders!

Stoelyoga is de meest laagdrempelige en zachte vorm van yoga met veel heilzame effecten. In de sessie doen we milde yogahoudingen op of met een stoel. Omdat gecompliceerde en complexe oefeningen bij stoelyoga niet aanwezig zijn, is deze bewegingsvorm voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, lenigheid of conditie. Er worden immers geen gewrichten of ledematen op de proef gesteld, zoals dat bij andere yogastijlen wel kan gebeuren. Met stoelyoga kan je je spieren en gewrichten soepeler maken, leer je spanningen loslaten en je concentratie en motoriek verbeteren. Deze vorm is daarom uiterst geschikt voor mensen die omwille van blessures, slijtage of andere oorzaken moeite hebben met yogahoudingen op de mat, waarbij de knieën, polsen en/of heupen al eens worden uitgedaagd.

In april 2024 start er een nieuwe lessenreeks stoelyoga in Studio 3 van Cultuurcentrum Ter Dilft in Bornem, telkens van 10.45u tot 11.45u. De data zijn: 23/4, 30/4, 7/5, 14/5, 21/5, 28/5, 4/6, 11/6, 18/6 en 25/6.
De les start om 10.45u, maar zorg dat je 10 minuutjes eerder arriveert, dan kunnen we tijdig beginnen.

Prijzen:

  • reeks van 10       €120
  • losse les               €15

Gemeente Puurs-Sint-Amands organiseert ook lessen stoelyoga op donderdagochtend. Alle info daarover vind je hier.

Ook VLAS Klein-Brabant organiseert lessen stoelyoga op donderdagochtend. Alle info daarover krijg je van Mark Van Wauwe: 0475.74.08.12.

En dienstencentrum Den Dissel in Sint-Niklaas organiseert lessen stoelyoga op vrijdagochtend. Alle info daarover staat hier.

Organiseer je graag zelf een eenmalige sessie of workshop om mensen met stoelyoga te laten kennismaken? Laten we afspreken!

Feedback van anderen op de stoelyoga vind je hier.

Tot op de stoel!

Scroll naar boven