Stoelyoga tegen (werk)stress

Het is jammer om te zeggen, maar werken geeft ons al eens stress. Niet enkel mentale onrust door hoge werkdruk, strakke deadlines en interpersoonlijke confrontaties, maar ook fysieke spanning door (te) lang in dezelfde ongezonde houding te zitten. Zeker sinds het (verplichte?) telewerk meer ingeburgerd is geraakt en de collegiale babbeltjes aan de koffiemachine dus geen deugddoende pauze meer bieden, werken mensen langer door zonder onderbrekingen. Bovendien is het soms nog een uitdaging om de grens tussen werk en privé te trekken, wat weer stress in de hand werkt. Nek-, schouder- en rugklachten zijn samen met hoofdpijn en vermoeide ogen de eerste tekenen van wat kan eindigen in langdurige ziekte.

Gelukkig is er dan stoelyoga. Ook wel kantooryoga genoemd.

Stoelyoga geeft zowel het lichaam als het brein de nodige onderbreking tijdens een werkdag. Even rekken en strekken, kronkelen en draaien, heffen en duwen met een diepe ademhaling en grondige focus en je voelt je als herboren. Stoelyoga creëert een (innerlijk) rustpunt, reduceert stress, verbetert de concentratie, stimuleert de bloedcirculatie, scherpt de creativiteit aan en verhoogt het energiepeil.

Voor kantooryoga heb je niets speciaal nodig: geen matjes, sportieve kledij of grote zaal. Het kan perfect aan je bureau of in een vergaderlokaal. En voor de thuiswerkers zijn er tal van digitale programma’s, waarmee alles op afstand kan.

Ik geef stoelyoga zowel ter plaatse in het bedrijf als via livestream

Contacteer mij voor een offerte.

Klik hier voor alle andere formules op maat van jouw bedrijf.

Scroll naar boven