Mindful Day

Hatha yoga?

Zoals hier al kon lezen, is Hatha de oeryoga, de moeder der yogastijlen. Zonder veel franjes leer je van mij de pure yogahoudingen, zoals de ‘strijders’, maan- en zonnegroeten, voor- en achterwaartse strekkingen … Concentratie en ademhaling helpen je om dieper in deze poses te gaan. Het doel van Hatha? Meer stabiliteit en soepelheid verwerven in je doen (lichaam), denken (geest) en voelen (ziel), zodat energie vrij kan stromen. Evenwicht is hier het codewoord: je balanceert op de uitdagende koord tussen actie en ontspanning, kracht en flexibiliteit, dynamiek en bewustzijn. (Meer informatie over mijn yogalessen vind je hier.) uit!

Mindful Run/Walk?

Is dat weer zoiets zweverigs? Allesbehalve! Mindful Run/Walk gebeurt met beide voetjes in de natuur en je hoofd … ook! Het gaat erom op een gezonde en structurele manier in beweging te zijn en je hoofd vrij te maken van die eeuwige to-dolijstjes. Me-time heet dat! Het moment waarop je stopt met moeten en begint met mogen. Doelen leggen we ons tijdens onze tocht niet op. Ieder wandelt/loopt op zijn eigen tempo en Elke combineert dit nog met oefeningen rond ademhaling, focus en ontspanning, afgewisseld met looptechnische tips en tricks. Dat maakt de reis belangrijker dan de bestemming! (Meer informatie over de cursussen van Elke vind je hier.)

Brunch/lunch

Voor de lichte brunch/lunch werken we samen met partners die mindfulness doortrekken naar bewust eten. Want ook voeding heeft een grote invloed op hoe je je voelt. Als je weet wat je eet en bewust kiest voor kwaliteitsproducten die je energie geven, kan je de wereld aan!

Openbaar

Elke en ik – ook bekend als ‘de zusjes Flies’ – organiseren zelf openbare Mindful Days, die voor iedereen toegankelijk zijn. De volgende Mindful Day staat gepland op zondag 27 maart 2022 van 9u tot 13.30u. Interesse? Laat het me weten of stuur een mailtje naar mindfuldaybornem@gmail.com voor alle praktische informatie en afspraken. Het Facebook-event vind je hier. Benieuwd wat vorige deelnemers ervan vonden? Hun feedback lees je hier.

Ben jij klaar voor de rest van je leven?

Mindful Day@Work

Naast de openbare Mindful Days komen wij met onze Mindful Day@Work ook ter plaatse in bedrijven, scholen, ziekenhuizen en andere organisaties. Sowieso kampen velen al met een druk hoofd, gepijnigd lichaam en overvolle to-dolijst. Ze draaien mee in de race zonder voldoende stil te staan bij wat belangrijk is. Leerkrachten, zorgpersoneel en leidinggevenden nemen daarbij nog eens de zorg en verantwoordelijkheid over anderen op zich, wat het voor lichaam en geest vaak nog intensiever maakt. Daarom kunnen zij ons inschakelen voor een verrijkende kennismakingsworkshop of bijzondere teambuildingsactiviteit. Dit kan ter plaatse, maar ook op een andere locatie. Het hoeft trouwens niet altijd yoga op een mat te zijn en ook het ‘rennen’ is geen must. Wij stellen namelijk met plezier een aangepaste Mindful Day op maat samen met de zachte en laagdrempelige stoelyoga en waarbij er enkel Mindful gewandeld wordt. Afhankelijk van het aantal deelnemers bieden we bovendien verschillende formules aan samen met onze partners. Mail ons op mindfuldaybornem@gmail.com voor een offerte of voor meer informatie.

Scroll naar top