Mindful Day op maat

Samen met mijn zus, Elke Flies, organiseer ik ook Mindful Days. Elke is kinesiste, beweegcoach en gecertificeerd instructeur Mindful Run/Mindful Walk® bij Mind in Motion. Samen zorgen wij voor een dag met zon in je hoofd en licht in je lijf! We organiseren openbare Mindful Days die voor iedereen toegankelijk zijn, maar we komen ook ter plaatse in bedrijven, scholen, ziekenhuizen en andere (privé)organisaties.

Hoe die Mindful Days er meestal uitzien en verlopen, vind je hier.

Dat hoeft echter niet per definitie zo te zijn. Wij stellen namelijk met plezier een aangepaste Mindful Day op maat samen met oog op de doelgroep.

Zo kan de Hatha yoga op de mat bijvoorbeeld perfect vervangen worden door een sessie stoelyoga. Stoelyoga is de meest laagdrempelige en zachte vorm van yoga, waarbij we milde yogahoudingen doen op of met een stoel. Omdat gecompliceerde en complexe oefeningen bij stoelyoga niet aanwezig zijn, is deze bewegingsvorm voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, lenigheid of conditie. Stoelyoga is daarom uiterst geschikt voor mensen die omwille van blessures, slijtage of andere oorzaken moeite hebben met yogahoudingen op de mat, waarbij de knieën, polsen en/of heupen al eens worden uitgedaagd.

Voor diezelfde doelgroep combineren we stoelyoga dan met Mindful Walk, waarbij we dus enkel wandelen en niet joggen. Het gaat er tenslotte om op een gezonde en structurele manier in beweging te zijn en je hoofd vrij te maken van piekergedachten of eeuwige to-dolijstjes. Me-time heet dat! Het moment waarop je stopt met moeten en begint met mogen. Doelen leggen we ons tijdens onze tocht niet op. Ieder wandelt op zijn eigen tempo en Elke combineert dit nog met oefeningen rond ademhaling, focus en ontspanning, afgewisseld met technische tips en tricks. Dat maakt de reis belangrijker dan de bestemming!

Organiseer jij graag een Mindful Day voor een bepaalde doelgroep? Laat het weten! Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Benieuwd naar wat andere deelnemers aan de Mindful Day ervan vonden? Hier lees je hun feedback.

Scroll naar boven