Hatha Yoga

Hatha de oeryoga waarmee het allemaal begonnen is. Deze stijl respecteert de basisprincipes van yoga: dat het geen sport is of een hippe vorm van lichaamsbeweging. Maar dat het een filosofie is, een manier van denken en doen, een manier van leven. Die manier van leven onder de knie krijgen, kan volgens de oeroude Hatha yoga op verschillende manieren:

  • Reinigingstechnieken = shatkarma
  • Lichaamshoudingen =  asana
  • Controle van de adem = pranayama
  • Gebaren = mudra
  • Energiesloten =  bandha
  • Meditatie = dhyana

Voor een optimaal resultaat combineer je dus best deze zes technieken en in sommige yogastudio’s wordt dat ook al geprobeerd. Niet iedereen staat echter al open voor deze oosterse filosofie. Daardoor krijgt yoga nog vaak een zweverig imago aangemeten en vertoeft het in een esoterische sfeer. Nochtans, als je er even naar kijkt/luistert, zal je merken dat het allemaal gaat om heel concrete en praktisch toepasbare zaken uit het leven gegrepen.

In mijn lessen Hatha yoga probeer ik op een heel toegankelijke manier een breder beeld te geven van yoga. Zo begin ik steevast met een meditatiemomentje en leer ik de houdingen aan met aandacht voor de ademhaling. Ik laat het ook niet na om er vleugje yogafilosofie in te steken. Maar geen paniek: zelfs in kopstand blijft iedereen nog steeds met zijn twee voetjes op de grond. 😉

Praktische informatie over mijn lessen vind je hier.
Zoek jij nog een lesgeefster Hatha yoga of wil je graag ergens een sessie organiseren? Contacteer me!

Scroll naar boven