Gretig geschreven

Naast al dat yogageweld is er nog een andere passie in mijn leven: schrijven.

Het is mijn eerste grote liefde, waarmee ik intussen al ettelijke watertjes doorzwommen heb. De ene keer betekende het alles voor mij, de andere keer liet ik de pen een tijdje links liggen. Het is intussen duidelijk geworden dat met het schrijven zelf nooit iets mis geweest is, maar wel met de onderwerpen waarover ik schreef. Zoals ik hier al zei, ben ik geïnteresseerd in veel dingen. Maar toch vooral in mensen. Ik luister graag naar hun verhalen, gedachten, drijfveren, leerervaringen … Ik wil weten wat mensen voelen, denken en doen, en waarom. Ik wil altijd graag heel eventjes hen worden, in hun vel kruipen om te weten hoe dat is.

Juiste woorden

En waar ik het echt helemaal warm van krijg, zijn de woorden die ik schrijf voor mensen die ze zelf niet kunnen vinden. Op sommige momenten in het leven vind je het immers echt belangrijk dat het de juiste woorden zijn. Zo schreef ik ooit iemands trouwgelofte, een afscheidsrede voor een begrafenis, een ludiek, maar treffend tekstje voor een vrijgezellencadeau, een vaarwel bij een pensioen en ja, zelfs een liefdesbrief. Meestal als ghostwriter natuurlijk, die afspraak blijft ons geheimpje. Maar ik merk hoe moeilijk mensen sommige dingen over hun lippen krijgen, laat staan uit hun pen. In tijden waar alles samengevat wordt in afkortingen en hashtags doen ze al eens graag een beroep op iemand die creatief is met taal. En ik hou er op mijn beurt van om te luisteren naar wat niet gezegd wordt en dat te vertalen naar woorden die raken.

Uitgesproken

Niet alleen met mijn pen vang ik jouw verhaal in de juiste woorden. Ik verkondig het ook graag luidop. Want belangrijke verhalen zijn bedoeld om mooi verteld te worden: met de juiste intonatie, welgemikte accenten en veelzeggende stiltes. Pas als het uitgesproken is, kan het gaan leven.

Het is niet zo makkelijk om de juiste woorden over je lippen te krijgen als het moment daar is. Zenuwen durven je al eens parten spelen op een huwelijk of groeifeest. Emoties kunnen je overmannen tijdens een afscheidsceremonie of herdenkingsplechtigheid. En op zulke gelegenheden wil je niet met je mond vol tanden komen te staan. Laat mij jouw stem zijn. Ik vertel jouw woorden op pakkende, grappige, treffende of meeslepende wijze.

Dus krijg jij de juiste woorden maar niet op papier? Ik schrijf ze graag en gretig! En predik ze bovendien met de juiste bravoure.

Scroll naar boven