Back on track: the food business!

Hallo daar!

 

Deze prachtige nazomerdag inspireert me tot een nieuwe blogpost.

De vorige keer had ik het over frustratie tijdens mijn zoektocht naar een halftijdse job en met veel blijdschap kan ik nu melden dat ik deze week heb mogen klinken op mijn vast contractje! Ik werk sinds begin september namelijk deeltijds bij Miemuze, een schattige en gezellige bistro in het centrum van Bornem. Jeuj, dat vierden zaakvoerster/chef Mieke en ik met glitters, confetti en een glaasje Roomer!

 

Een hart voor horeca

Mensen die me kennen, fronsen na dit nieuws al eens de wenkbrauwen. Wat heeft een journaliste/copywriter – die intussen ook yogales geeft – in een bistro te zoeken? Maar mensen die me écht kennen, weten dat ik een zwak heb voor eten en drinken en bij uitbreiding de horeca. Ik organiseer heel graag etentjes, waarbij ik alles van aperitiefhapje tot dessert zelf maak, maar ook voor mezelf hou ik ervan nieuwe recepten uit te proberen. Ik werkte de afgelopen jaren naast mijn hoofdjob al in een Gents café, bij een traiteur uit Temse en in een Bornemse lunchbar. En dan heb ik het nog niet over mijn wildste horecadromen en -fantasieën gehad. Al honderd keer hield mijn mama haar hart vast voor een van mijn ideeën die ik in de horeca had: van een knabbel-en-babbelcafé over een cocktailbar naar een Bed & Breakfast. Ooit wou ik zelfs met een vriendin een broodjeszaak overnemen en deed ik naarstige research naar een foodtruck. Mijn ma heeft geluk: het ontbrak me steeds aan zakelijk inzicht om deze plannen ook in de realiteit om te zetten. Maar we kunnen stellen: de goesting is er altijd geweest.

 

Mij een zorg!

En nu prijs ik me al drie weken gelukkig dat ik in een mooie en kwalitatieve zaak sta, die ik verzorg alsof een van mijn fantasieën nu werkelijkheid is geworden. Ik klop er niet gewoon mijn uurtjes, ik leg er mijn hart in. Wat hou ik ervan de klanten met de glimlach te ontvangen en hen in de watten te leggen met het lekkers dat Mieke uit haar potten tovert. Mensen goed verzorgen, dat ligt me blijkbaar wel. Ook voor de zaak zelf wil ik goed zorgen, dus ik maak tafels, potten en servies proper alsof het mijn eigen bistro is. Maar dan zonder de commerciële rompslomp ervan! En als kers op de taart heeft Miemuze ook een hippe foodtruck, waarmee we geregeld op privéfeestjes of publieke events staan. Fantastisch toch? Ik denk dat ik het getroffen heb en daar ben ik dankbaar voor. Een jaar geleden was ik even het spoor bijster geraakt, maar nu ben ik back on track! Tot onderweg!

6 gedachten over “Back on track: the food business!”

  1. Heerlijk!! Ik kom snel eens af!!! Back on track…aan de grete-schort zal het alvast niet liggen! Geniet van de fijne dingen die op je pad mogen komen xxx

  2. Je ma heeft geluk, inderdaad, met dochters die ieder op hun eigen manier hun weg zoeken en ook vinden. En ik ben gelukkig ook, ja, o.a. omdat jij het nu weer bent! Geniet van je jobs, hoe divers ze ook mogen zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven